”Knark är billigare”

”…men inte lika beroendeframkallande”. Det skulle jag snart bli varse. För ungefär 2 veckor sedan tog jag chansen att luncha med en god vän när han var på besök i staden. Som bonus fick jag besöka den spelturnering han deltog i. Det spelades X-Wing, ett figurspel från Fantasy Flight Games.

Spelets upplägg var mycket enkelt. Två spelare manövrerar ett antal rymdskepp baserade på olika modeller ur Star Wars franchise. Mycket strategi ingår och likt koncentrerade schackmästare flyttade deltagarna modellerna runt på spelborden. Imperiet mot Rebellerna eller kanske till och med en fraktion baserad på rymdens avskum i form av prisjägare och pirater.

Som åskådare fick jag ganska snabbt ett hum om reglerna och trots att jag inte deltog var det riktigt spännande och känslan av att jag faktiskt beskådade en rymdstrid infann sig.

Efter att ha tittat runt lite och frågat en hel del så bestämde jag mig. Det fick bli 2 stycken grundboxar, en till mig och en till min äldste son eller vem det nu jag vid lämpligt tillfälle skulle spela mot.

Till min förtjusning anammade min son spelet väldigt fort. Antar att det slog an på hans redan utvecklade schackintresse. Tillsammans lärde vi oss reglerna sakta och säkert. Jag insåg att man kan lägga mycket tid på att spela men att spelets upplägg även slog an på samlargenen jag bär på.

Fler skepp måste inhandlas, jag ville få till en skvadron värd 100 poäng(den nivå man tävlar med) och inte ville jag spela Rebeller eller Imperiet heller utan den relativt nya fraktionen Scum and Villainy. Men man måste självklart även ha med en fullständig Rebellfraktion och då ska Millenium Falcon ingå.

Nu tog samlandet fart! Organisera, förvara, plasta in kort. Allt som gör samlandet till en njutning. Utöver detta upptäckte jag en frodande gemenskap online. Forum, bloggar, Facebook grupper. En av de starkare online-gemenskaper jag stött på faktiskt. Det finns mängder med saker att läsa och videos att kika på. Så även om jag inte kan sysselsätta mig med att spela alla gånger så finns det mängder med saker att hänge mig åt inom ämnet X-Wing Miniatures Game.

Kommentera